| Alan ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset

Professori Leena Korkiala-Tanttu on palkittu Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen (SGY) GeoTeko -tunnustuspalkinnolla. Geotekniikan professori Korkiala-Tanttu toimii laitosjohtajana Aalto-yliopiston Rakennustekniikan laitoksella. GeoTeko-palkinto luovutettiin Geotekniikan päivässä 2.11.2023.

Prof. Leena Korkiala-Tanttu.

Palkinnonsaajan valitsi SGY:n hallituksen nimeämä kunniatuomari Antti Ruuska (toimitusjohtaja, Green Building Council Finland ry).

”Tämän vuoden voittaja edustaa korkealuokkaista suomalaista geoteknisen alan osaamista. Valintaa tehdessä painoa on annettu erityisesti seuraaville seikoille: uraauurtavuus ja vaativuus, yhteiskunnallinen ja kansainvälinen merkitys, sekä tekniset taloudelliset ja ekologiset ansiot. — Sen lisäksi että palkittu on alalla tunnistettu vaikuttaja, esikuva ja elinkaariasioihin perehtynyt toimija, on palkinnon saaja pystynyt jatkuvasti uudistumaan ja keskittämään huomiota aikamme oleellisiin kysymyksiin alallaan. — Tämän vuoden palkittu on tuoreella projektillaan ratkomassa erääseen geoteknisen alan suureen päästölähteeseen liittyvää problematiikkaa ja kenties jopa muuttamassa syvästabilointia merkittävästä päästölähteestä ainakin vähähiilisemmäksi, ellei jopa muuttamassa sitä hiilinieluksi ja pysyväksi hiilivarastoksi.”, perustee Ruuska.

 

Prof. Leena Korkiala-Tanttu ja GeoTeko-palkinnon luovuttaneet SGY:n puheenjohtaja Mirva Koskinen (toinen vasemmalta) sekä SGY:n viestintätoimikunnan jäsenet Henry Gustavsson ja Monica Löfman.

SGY myöntää kerran kahdessa vuodessa GeoTeko-palkinnon. GeoTeko on tunnustuspalkinto, joka jaetaan parhaalle geotekniselle innovaatiolle, hankkeelle, henkilölle tai muuten geoteknistä alaa edistäneelle taholle. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012 ja tänä vuonna palkinto jaettiin jo seitsemättä kertaa.

Lisätietoja:

Lue Leena Korkiala-Tantun uratarina uusimmasta Geofoor-numerosta, s. 6–7 (https://sgy.fi/content/uploads/2023/09/geofoor-lehti-52-2023-web.pdf)

Valokuvat: Arend Oudman