| SGY:n tiedotteet ja uutiset

Raide-Jokeri-allianssin Viikinkaaren tehopaalutus on palkittu Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen (SGY) GeoTeko -tunnustuspalkinnolla. Allianssin muodostavat tilaajat Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki ja Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL, suunnittelijat Sweco, Sitowise Oy ja Ramboll Finland Oy sekä toteuttajat YIT Suomi Oy ja NRC Group Finland Oy.

Palkinto luovutettiin Geotekniikan päivässä 4.11.2021 ja sen vastaanottivat kolme Raide-Jokeri-allianssin edustajaosapuolta (kuvassa vasemmalta oikealle): tapahtumassa suunnittelijoita edusti Juha Selänpää (Sweco, nykyisin Destia), tilaajaosapuolta edusti Mirva Koskinen (Helsingin kaupunki, Eino Kattilakosken puolesta), ja toteuttajaryhmittymää edusti Teemu Manninen (YIT Suomi Oy).

Palkinnonsaajan valitsi SGY:n hallituksen nimeämä kunniatuomari Teemu Vehmaskoski (Toimitusjohtaja, Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy).

”Viikinkaaren tehopaalutus ansaitsee tulla palkituksi vuoden 2021 GeoTekona, koska työn suunnittelu edustaa yhteistoiminnallisuutta parhaimmillaan ja sen toteutuksessa on onnistuttu monella tasolla hallitsemaan rakentamisen aiheuttamia riskejä sekä minimoimaan häiriötä. Samalla se toimii erinomaisena esimerkkinä siitä, kuinka rakennusalalle välillä kovin etäiseksi jäävä sanapari – asiakaskokemus – ei olekaan epäinsinöörimäistä hömppää, vaan juuri se tekijä joka potkaisee kehityksen pyörän liikkeelle. Raide-Jokeri-allianssi ja kaikki Viikinkaaren tehopaalutuksen vaiheisiin osallistuneet yritykset ja henkilöt ovat näin luoneet uutta ja saaneet kokemusta, joka tuottaa heille varmasti kilpailuetua vastaisuudessakin.”, kertoo Vehmaskoski.

SGY myöntää kerran kahdessa vuodessa GeoTeko-palkinnon. GeoTeko on tunnustuspalkinto, joka jaetaan parhaalle geotekniselle innovaatiolle, hankkeelle, henkilölle tai muuten geoteknistä alaa edistäneelle taholle. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012 ja tänä vuonna palkinto jaettiin jo kuudetta kertaa.

Lisätietoja:

Video: Viikinkaarella pikaraitiotietä rakennetaan haastavissa olosuhteissa

Viikinkaaren paalutukset valmistuivat

Valokuva: Arend Oudman